Εσωτερικές Σκάλες & Εξωτερικές Σκάλες

Σχεδιάζουμε, κατασκευάζουμε και τοποθετούμε μεταλλικές σκάλες εσωτερικού και εξωτερικού χώρου για οικίες και επαγγελματικούς χώρους.

Η εταιρία ALMEL εξειδικεύεται, στην κατασκευή και στη διαμόρφωση μεταλλικών σκάλων οι οποίες κατασκευάζονται με βασικό γνώμονα την εξασφάλιση σταθερότητας, άνεσης και ασφάλειας κατά τη χρήση της.

Επιπλέον, οι σιδερένιες σκάλες έχουν το πλεονέκτημα ότι δεν δημιουργούν κατά τη χρήση τους ενοχλητικούς τριγμούς.

Η τεχνογνωσία μας πάνω στο αντικείμενο της σιδηρουργικής, την οποία φροντίζουμε να διευρύνουμε συνεχώς μας δίνει την δυνατότητα να αναλαμβάνουμε εξειδικευμένες κατασκευές, που μπορούν να ανταποκριθούν και στις πιο υψηλές απαιτήσεις, και για αυτό υπάρχει συχνή συνεργασία με αρχιτέκτονες και πολιτικούς μηχανικούς.

Εσωτερικές Σκάλες & Εξωτερικές Σκάλες 03
Η σκάλα αποτελεί έναν ιδιαίτερο σχεδιαστικό στοιχείο σε μια κατοικία ή έναν επαγγελματικό χώρο που πέρα από την λειτουργικότητά της συμβάλλει σημαντικά στην διαμόρφωση το ύφος και του χαρακτήρα της. Προορισμό έχει την εξυπηρέτηση του ανθρώπου, να μπορεί δηλαδή να την χρησιμοποιεί με σχετική άνεση και ασφάλεια, καταβάλλοντας τη λιγότερη μυϊκή δύναμη.

Εσωτερικές Σκάλες & Εξωτερικές Σκάλες


Η ολοκληρωμένη λύση για Εσωτερικές & Εξωτερικές Σκάλες στην κατοικία σας ή στην επιχείρησή σας.

Όσον αφορά τον τύπο και το σχέδιο της σκάλας, αυτό θα καθοριστεί από τις ανάγκες της οικογένειας και τις απαιτήσεις του επαγγελματικού χώρου.

Η μορφή και η θέση της θα πρέπει να σχεδιαστούν με ακρίβεια, λαμβάνοντας πάντα υπόψη την άνεση, την ασφάλεια και την αισθητική. Ως δομικό στοιχείο η σκάλα παίζει το δικό της ρόλο στην στατικότητα του κτηρίου και θα πρέπει να υπακούει στους σχετικούς κανόνες του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού (ΓΟΚ).

Ο σχεδιασμός, η κατασκευή και η τοποθέτηση της πρέπει να γίνεται από ειδικούς τεχνίτες.

Το σχήμα της κάτοψης αρχικά, είναι το στοιχείο που διαμορφώνει μια σκάλα, δηλαδή αν είναι ευθεία , κυκλική, σε σχήμα <Γ>,<Π> ή πολλαπλών κατευθύνσεων.

Γεγονός είναι ότι για να είναι άνετη μια σκάλα χρειάζεται αρκετό χώρο.

Οι σωστές διαστάσεις θεωρούνται 18 cm το ύψος του σκαλοπατιού στην ευθύγραμμη σκάλα, 22-22,5 cm στην κυκλική και από 25-30 cm το πλάτος του πατήματος.

Για να κινείται κάποιος με ασφάλεια, όλα τα σκαλοπάτια να έχουν το ίδιο ύψος καθώς η παραμικρή διαφορά θα προκαλέσει ατύχημα.

Εσωτερικές Σκάλες & Εξωτερικές Σκάλες - Ιδιαιτερότητες

  • Η ελάχιστη διάμετρος μιας κυκλικής σκάλας είναι από 1,20 cm και άνω εφόσον το επιτρέπει ο χώρος. Οι κυκλικές σκάλες καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο και είναι περισσότερο επιβλητικές στον χώρο. Τα σκαλοπάτια τριγωνικής μορφής παρουσιάζουν δυσκολία στην χρήση , για κάποια μέλη της οικογένειας ,όπως μικρά παιδιά και ηλικιωμένους ,λόγω της κυκλικής φοράς τους.
  • Οι ευθύγραμμες σκάλες διακρίνονται για την άνεσή τους. Οι διαστάσεις τους είναι μεγαλύτερες σε σχέση με τις κυκλικές σκάλες. Είναι απλές, άνετες και λιγότερο περίπλοκες στην κατασκευή τους. Ωστόσο χρειάζονται περισσότερο χώρο. Είναι εύχρηστες για όλες τις ηλικίες.
  • Οι σκάλες με πλατύσκαλο απαιτούν μεγαλύτερο χώρο, είναι βέβαια περισσότερο άνετες.
Βασικό στοιχείο της σκάλας είναι η ασφάλεια και η κλίση της. Η τελική επιλογή πρέπει να είναι συνισταμένη του προσωπικού σας γούστου, των συμβουλών του Μηχανικού-Αρχιτέκτονα-Διακοσμητή σας αλλά κυρίως των διαστάσεων του χώρου.

Εσωτερικές Σκάλες & Εξωτερικές Σκάλες - Υλικά Κατασκευής

Οι μεταλλικές σκάλες είναι σταθερές κατασκευές και μπορούν να προσαρμοστούν στις πιο πρωτοποριακές σχεδιαστικές τάσεις.

Οι σκάλες κατασκευάζονται από σίδηρο ή χάλυβα. Ο σχεδιασμός ποικίλει σε κάθε κατασκευή. Ανάλογα το που θα τοποθετηθούν δηλαδή εάν είναι εξωτερικές ή εσωτερικές χρησιμοποιούνται και τα ανάλογα υλικά.

Όταν το μέταλλο έρχεται σε επαφή με τις καιρικές συνθήκες (βροχή-υγρασία-άνεμο), τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή πρέπει να είναι βαρέως τύπου και σε πολλές περιπτώσεις απαιτείται γαλβανιζέ σίδηρο.

  • Οι εσωτερικές σκάλες μπορούν να επενδυθούν με ξύλο ή γυαλί ή μάρμαρο.
  • Οι εξωτερικές σκάλες είναι ιδιάζουσα κατασκευή.

Άλλο στοιχείο είναι τα κιγκλιδώματα και η κουπαστή. Ανάλογα με τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του σπιτιού ή του επαγγελματικού χώρου, εσωτερικά και εξωτερικά τα κιγκλιδώματα αποτελούν το χαρακτηριστικό στοιχείο διακόσμησης.

Για την ασφάλεια των χρηστών τα κιγκλιδώματα δεν πρέπει να είναι πολύ αραιά. Θα πρέπει να είναι τοποθετημένα σε μικρή απόσταση μεταξύ τους, ώστε να μην χωράει το κεφάλι ενός μικρού παιδιού.

Υπάρχουν πολλές δυνατότητες συνδυασμών υλικών και σχεδίων όπως το ξύλο, το σφυρήλατο μέταλλο, αλλά και ο ανοξείδωτος χάλυβας (INOX).

Η κουπαστή θα πρέπει να έχει τέτοιο σχήμα ώστε να εξασφαλίζει το σωστό πιάσιμο του χεριού και να ακολουθεί την κλήση της σκάλας. Να έχει λεία επιφάνεια για να διευκολύνει την κατάβαση.

Υπάρχουν πολλές δυνατότητες συνδυασμών υλικών και σχεδίων όπως το ξύλο, το σφυρήλατο μέταλλο, αλλά και ο ανοξείδωτος χάλυβας (ΙΝΟΧ).

 

Όλοι οι διακοσμητές συμφωνούν ότι η εσωτερική σκάλα όταν υπάρχει δυνατότητα χώρου είναι ένα ιδιαίτερο εντυπωσιακό στοιχείο του εκάστοτε χώρου.

 

Οι περισσότεροι συνιστούν να αποφεύγονται οι πολύπλοκες λύσεις και να προτιμάται ένας απλός και λειτουργικός σχεδιασμός, ώστε να μην δυσκολεύεται η καθημερινότητα του χρήστη.

Εσωτερικές Σκάλες & Εξωτερικές Σκάλες - Δείγματα Εργασιών

Scroll to Top