Κουφώματα Αλουμινίου

Η Almel δραστηριοποιείται επί σειρά ετών με την κατασκευή κουφωμάτων αλουμινίου Βασιζόμενοι στην πολυετή εμπειρία μας, προσφέρουμε πλήθος υπηρεσιών που αφορούν τα συστήματα αλουμινίου, παρέχοντας οικονομικές λύσεις στον πελάτη με έμφαση στην λειτουργικότητα και την αισθητική.

Η Almel συνεργάζεται με τις εταιρίες alumil, etem, Europa, exalco και διαθέτει όλες τις αντίστοιχες προσφερόμενες σειρές.

Τα κουφώματα αλουμινίου κατασκευάζονται σύμφωνα με τις προδιαγραφές που απαιτούνται για την κατάλληλη λειτουργία και απόδοση σε θερμομόνωση ηχομόνωση και ασφάλεια.

Κουφώματα Αλουμινίου 03

Χωρίζονται σε δυο βασικές κατηγορίες:

 • Απλά χωρίς θερμοδιακοπή.
 • Θερμομονωτικά με θερμοδιακοπή.

Τα απλά κουφώματα αλουμινίου χρησιμοποιούνται για απλές κατασκευές όπως αίθρια, βοηθητικούς χώρους, αποθήκες η και για βοηθητικές οικείες

Τα θερμο-διακοπτόμενα συστήματα είναι αυτά που προτείνονται για οικείες για χώρους εργασίας και επαγγελματικούς χώρους όπου απαιτείται υψηλότερη απόδοση στις κλιματικές συνθήκες εξοικονομώντας ενέργεια και βαλτώνοντας τη λειτουργία των πηγών ψύξης και θέρμανσης

Κουφώματα Αλουμινίου


Η ολοκληρωμένη λύση για Κουφώματα Αλουμινίου.

Η εταιρεία Almel κατασκευάζει σύμφωνα με της απαιτήσεις του πελάτη και προτείνει το ανάλογο σύστημα για την κάθε περίπτωση, προσπαθώντας να μην επιβαρύνει τον καταναλωτή με περιττά έξοδα.

Τα κουφώματα αλουμινίου, πόρτες, παράθυρα κατασκευάζονται με σύγχρονα μέσα και έχουν το μέγιστο της απόδοσης που απαιτείται.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας, είτε για πληροφορίες & συμβουλές που χρειάζεστε είτε για επιμέτρηση & κοστολόγηση των εργασιών σας.

Η Εταιρία Almel Ακολουθεί τις πλέον σύγχρονες μεθόδους παραγωγής.

Μέγιστη ποιότητα στην παραγωγή και τοποθέτηση κουφωμάτων αλουμινίου.

Χαρακτηριστικά Κουφωμάτων Αλουμινίου

ΥΨΗΛΗ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ

Τα κουφώματα αλουμινίου έχουν ικανοποιητικά επίπεδα μόνωσης. Ειδικά εάν συνδυαστούν με ειδικά πολυαμίδια.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ & ΣΙΓΟΥΡΙΑ

Τα σύγχρονα κουφώματα αλουμινίου προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια χάρη στην ανθεκτική και συμπαγή κατασκευή τους.

ΥΨΗΛΗ ΗΧΟΜΟΝΩΣΗ

Τα κουφώματα αλουμινίου προσφέρουν ηχομόνωση η οποία μπορεί να φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα σε συνδυασμό με πολυεπίπεδους υαλοπίνακες.

ΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΑΝΤΟΧΕΣ

Το αλουμίνιο είναι γνωστό για τις μηχανικές ιδιότητές του. Γι’ αυτό το λόγο με τα κουφώματα αλουμινίου μπορείτε να έχετε στιβαρά παράθυρα και πόρτες με υψηλή αντοχή στο χρόνο.

Ελληνικά κουφώματα υψηλής τεχνολογίας

ΑΝΟΙΓΟΑΝΑΚΛΙΝΟΜΕΝΑ

Ανοιγόμενο σύστημα με δυνατότητα ανάκλησης για αερισμό και εξοικονόμηση χώρου. Τα ανοιγόμενα κουφώματα και μπαλκονόπορτες αποτελούν εξαιρετική επιλογή τόσο για μονοκατοικίες όσο και για πολυκατοικίες. Μπορούν να συμβαδίσουν με σύγχρονα & παθητικά κτίρια.

Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την τοποθέτηση κατάλληλων υαλοπινάκων και έτσι να επιτευχθούν εξαιρετικά αποτελέσματα ηχομόνωσης, θερμομόνωσης και εξοικονόμησης ενέργειας.

Τα ανοιγόμενα κουφώματα μπορούν να κατασκευαστούν σε διάφορες τυπολογίες έτσι ώστε να ανταποκρίνονται σε όλες τις περιπτώσεις και ανάγκες.

Ενδεικτικά, ορισμένες από αυτές είναι:

 • Μονόφυλλο ανοιγόμενο – ανακλινόμενο παράθυρο με σταθερό τζάμι ή χωρίς.
 • Δίφυλλο ανοιγόμενο – ανακλινόμενο παράθυρο με σταθερό τζάμι ή χωρίς.
 • Δίφυλλο ανοιγόμενο – ανακλινόμενο παράθυρο με παντζούρι.
 • Μονόφυλλή & δίφυλλη μπαλκονόπορτα με τζάμι και σταθερό τζάμι ή όχι.

Τα ανοιγόμενα κουφώματα όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, διατίθενται σε πολλούς τύπους από τους οποίους μπορείτε να διαλέξετε εκείνον που σας εξυπηρετεί καλύτερα.

Τα ίδια, δέχονται παντζούρι, ρολό εξωτερικά και σίτα. Ακόμη, υπάρχει μια αρκετά μεγάλη γκάμα χρωμάτων και σχεδίων  που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς.

Οι βασικές τους ιδιότητες είναι ότι σε συνδυασμό και με άλλα χαρακτηριστικά προσφέρουν μόνωση και ασφάλεια. Επίσης, με την τοποθέτηση ειδικών ενεργειακών τζαμιών μπορούν να επιτύχουν υψηλά επίπεδα θερμομόνωσης και εξοικονόμησης ενέργειας.

Τα ανοιγόμενα κουφώματα αλουμινίου μπορούν να σας προσφέρουν ολόκληρο το άνοιγμα με μοναδική προϋπόθεση την ύπαρξη χώρου λειτουργίας στο εσωτερικό του χώρου στον οποίο είναι τοποθετημένα.

Είναι χρήσιμο να γνωρίζετε πως αποτελούν εξαιρετική επιλογή για εξοχικές κατοικίες, μονοκατοικίες καθώς και για αντικατάσταση παλιών ξύλινων κουφωμάτων.

ΣΥΡΟΜΕΝΑ

Χωνευτό που επιτρέπει να ανοίγει εσωτερικά των τοίχων ή επάλληλο με δυνατότητα ανοίγματος του ενός φύλλου. Τα συρόμενα κουφώματα αλουμινίου είναι ένας τύπος που αναπτύχθηκε κατά βάση στην Ελλάδα.

Αυτό συνέβη γιατί δημιουργήθηκε η ανάγκη κουφωμάτων σε πολυκατοικίες των οποίων τα διαμερίσματα είχαν μικρό εσωτερικό χώρο. Οικονομικά είναι ελάχιστα πιο ακριβά από τα ανοιγόμενα όμως γίνεται καλύτερη αξιοποίηση του εσωτερικού χώρου της οικίας.

Όπως και στα ανοιγόμενα έτσι και εδώ, είναι δυνατή η τοποθέτηση υαλοπινάκων με ειδικά τεχνικά και ενεργειακά χαρακτηριστικά για την επίτευξη ασφάλειας, θερμομόνωσης και ηχομόνωσης.

Τα συρόμενα κουφώματα αλουμινίου έχουν διάφορους τύπους και οι πιο βασικοί από αυτούς είναι:

 • Επάλληλα - κουφώματα των οποίων τα φύλλα σύρονται το ένα πάνω από το άλλο και έτσι αφήνουν μόνο το μισό άνοιγμα ελεύθερο.
 • Χωνευτά - συρόμενα κουφώματα των οποίων τα φύλλα μπαίνουν μέσα στον τοίχο.

Τα συρόμενα κουφώματα είναι μία κατασκευή που όπως αναφέρθηκε και παραπάνω δημιουργήθηκε λόγω της αυξημένης ζήτησης στην ελληνική αγορά.

Αυτός είναι και ο λόγος που υπήρξε η ανάπτυξη τους και πλέον είναι μία από τις πιο συχνές επιλογές κουφωμάτων.

Τα χαρακτηριστικά τους συνοψίζονται στα εξής:

 • Μπορούν να πάρουν παντζούρι, εξωτερικό ρολό & σίτα.
 • Υπάρχει καλύτερη αξιοποίηση του εσωτερικού χώρου.
 • Οι τυπολογίες τους είναι κατά βάση χωνευτά & επάλληλα.

Τα συρόμενα κουφώματα όπως και τα ανοιγόμενα μπορούν να επιτύχουν εξαιρετικά αποτελέσματα ασφάλειας, θερμομόνωσης και ηχομόνωσης εφόσον συνδυαστούν με τους κατάλληλους υαλοπίνακες.

Τέλος, υπάρχουν σχέδια και χρώματα κουφωμάτων που μπορούν να καλύψουν όλες τις δυνατές επιλογές διακόσμησης και λειτουργικότητας του χώρου.

Κουφώματα Αλουμινίου – Δείγματα Εργασιών

Scroll to Top